Tervehdys kaikille ystäville ja rauhallista pyhäinpäivän aattoa sekä huomista pyhäinpäivää!

Viime kerralla lupasin kirjoittaa teille siitä syvällisemmästä energiatason puhdistuksesta, joka lähti elämässäni käyntiin yritystoiminnan lopettamisen ja yrittäjän statuksesta luopumisen jälkeen. Kun lopetuksen jälkimainingit olivat laantuneet ja olin saanut sisäisesti käsiteltyä irtiottoprosessin loppuun saakka, aloin pikku hiljaa lähes huomaamattomasti ja silti aivan selvästi tuntea yhä elävämpää ja todellisempaa vapauden tunnetta sisälläni ja ympärilläni. Monina päivänä ikään kuin havahduin tiedostamaan, että minulla on nyt todella uusi elämäntilanne ja siinä uudessa elämässä vapaus valita, mihin suunnistaisin seuraavaksi, mihin ohjaisin huomioni ja kiinnostukseni ja mihin alkaisin panostaa voimavarojani.

Arkielämän kuviot sinänsä jatkuivat aika pitkälle samaa rataa kuin aikaisemminkin, sillä olin tehnyt töitä kodin yhteydessä ja suurimmaksi osaksi vielä etänä netin välityksellä. Kodinhoito, ruuanlaitto, pyykinpesu ja koiran ulkoilutus sekä kaikki se muu mitä jokaisen ihmisen päivittäiseen elämänmenoon kuuluu, jatkui tietenkin normaaliin tapaan, vain sillä erotuksella, että vietin nyt paljon vähemmän aikaa työhuoneessa ja koneella ja kodin pyörittämisen tempo muuttui rauhallisemmaksi. Stressi alkoi laueta ja tunsin olevani enemmän hetkessä kiinni pystyen nauttimaan yksinkertaisistakin arkiaskareista aivan eri tavalla kuin aikaisemmin, kun niitä ei enää tarvinnut sohaista pää kolmantena jalkana kiireessä suorittaen. Olin erittäin huojentunut, sillä tuli tilaa toimia oman kehon rytmien mukaan, ja keho kiitti tästä niin, että aloin nukkua paremmin ja fibrokipuilu väheni selvästi.

Samalla halusin tehdä perinpohjaisen suursiivouksen kotona ja vapauttaa sillä tavalla jumiutuneita energioita ja palauttaa hyvää flowta elämään. Otin feng shuin neuvot esille ja siivosin, pesin, järjestin ja somistin kotia uuteen uskoon kiinnittäen huomiota feng shuin mukaisiin alueisiin ja niiden suotuisiin energiajärjestelyihin kodin eri huoneissa. Lopputuloksena ei tosin ollut mitenkään radikaalin erilaiselta näyttävä koti vaan koti, jossa on enemmän tilaa olla ja hengittää sekä kaikin puolin viihtyisämpi ilmapiiri ja kirkkaammat energiat. Kaikkein selvin ja suorin palaute feng shuin toimivuudesta tuli miehen taholta, kun olin saanut luvan siivota hänen ehkä hieman pölyisen ja laiminlyödyn huoneensa ja siivouksen seurauksena hänen asiakasliikenteensä töissä vauhdittui välittömästi kuin taikaiskusta!

Päätin myös karsia turhia energiatason kytköksiä netissä ja somessa. Tämä näkyi esimerkiksi niin, että poistin koko aikaisemman tykkäyshistoriani facebookissa ja aloitin valikoinnin uudestaan paneutuen niihin linkkeihin, jotka heijastavat enemmän tämänhetkisiä intressejäni ja intohimojani. Rajasin myös kaverilistaani jonkin verran, sillä halusin keskittyä jakamaan ja kommunikoimaan niiden ihmisten kanssa, jotka koen lähemmin hengenheimolaisiksi itselleni. Tämän seurauksena tulin myös vähän privaatimmaksi sen suhteen, mitä jaan elämästäni julkisesti. Tämä blogi, jota kirjoitan, jäi ainoaksi kokonaan julkiseksi virtuaaliseksi väyläksi ulkomaailmaan, ja näin on hyvä ainakin tällä hetkellä.

Sitten alkoi tapahtua jännää kahtalaista liikettä. Rupesin ahmimaan kirjahyllyssä seisoneita ja rästiin jääneitä kirjoja kaikilta mahdollisilta elämänalueilta ja tunsin suunnatonta riemua siitä, että olin aivan kuin oppinut lukemaan uudestaan. Kun otan kirjan käteeni, siirryn samalla omaan privaattiin maailmaani, jossa olen kahden kirjan sivuilta avautuvan ihmeellisen maailman kanssa, eikä mikään ulkopuolellani pääse häiritsemään minua, kun uppoudun tähän hyvin henkilökohtaiseen kokemukseen (ellei koira sitten satu päättämään että hänellä on juuri nyt hirveä pissahätä) ;)

Samalla kun ahmin kirjallisuutta, varaan myös aikaa ihan hiljaa olemiseen ja istumiseen mitään tekemättä. Tämä on alkanut jonkinlaisena spontaanina tietoisen läsnäolemisen harjoituksena ja sen myötä olen löytämässä tietäni takaisin yhä syvenevään sisäisen hiljaisuuden tilaan. Sellaiseen rauhan ja seesteisyyden kokemukseen, joka oli ollut liian pitkään hukassa stressin täyttämässä elämässäni. Kun tunnen tarvetta kääntyä sisään päin ja kuunnella sisäistä hiljaisuuden ääntä, silloin teen sen. Minulla on nyt (kiitos kiitos kiitos!) ainutlaatuisen ylellinen mahdollisuus tähän. Olen siitä hyvin hyvin onnellinen ja ymmärrän myös, että kaikilla ei ole tätä upeaa mahdollisuutta oman elämäntilanteensa puitteissa...

Oman rytmin mukaan toimiminen, virikkeiden, ihmisten ja kytkösten valikointi ja hiljentyminen syvempään levon tilaan ovat puhdistaneet energioita kokonaisvaltaisesti. Kun kontakti omaan sisäisyyteen vahvistuu, elämään tulee hyvää tekevää selkeyttä ja vapautta. On helpompi kuulla oman intuitionsa ääntä ja toimia sen mukaan tarkoituksenmukaisesti. Jopa selvätietoisuus on terävöitynyt arjen eri yhteyksissä, ja huomaan tietäväni asioita varmemmin kuin aikaisemmin.

Hauska yksityiskohta on mielestäni se, että olen alkanut jopa kävellä eri tavalla, rennommin ja pitemmin askelin, kun keho alkaa vapautua jäykkyydestään ja kivuistaan. Viihdyn ulkoilmassa ja hengitän puhdasta ilmaa sisään. Metsässä imen luonnon elinvoimaa solujeni sisään ja kun seisahdun ja lepuutan silmiäni tarkentamatta katsetta, näen bioenergian väreilevän valkeana usvana ja kaikkialle sinkoilevina energiasäteinä, jotka ovat elämä itse. Minä, luonto ja hiljaisuus...

Kaiken tämän myötä henkisyyteen on avautumassa uusi taso, joka menee syvemmälle kuin mikään aikaisemmin kokemani. Seuraavalla kerralla kerron teille, mitä on alkanut tapahtua, kun olen hiljaisuudessa löytänyt uudelleen vanhan ikiaikaisen rakkauteni ja todellisen intohimoni kohteen mystiikan perinteen ja sen tutkimisen innostuksen ja mitä ihmettä hiljaisuudessa onkaan tapahtunut sydämessäni, sydämeni sydämessä, sisäisessä hengessäni...

Siihen asti toivottelen kaikkea hyvää, kaunista ja ihanaa teille itse kullekin omaan ainutkertaiseen ihmeelliseen elämäänne sekä iloa, rauhaa ja rakkautta jokaikiselle! ~ Namaste OM